Workshops

KIDSWORKSHOP

Tijdens de workshop ‘Van Verpakking tot Tas©’ van Bernabela Design  zullen kinderen leren hoe ze theedoosjes kunnen hergebruiken en omtoveren tot mooie tasjes. We gooien te veel mooie verpakkingen weg zonder het te recyclen. Ze gaan aan de slag met deze verpakkingen en maken een unieke gerecyclede tas die je echt kunt gebruiken. Laat je inspireren om zelf ook meer materialen her te gebruiken.

Dit is een doorlopende workshop die van 12- 16 uur bij de knutseltafel plaats vindt.
Bekijk hier meer foto’s van eerdere workshops.

YOGA&MINDFULNESS

Tijdens The Green Shift zal Rhodes Selhorst een aantal yoga workshops en workshops ‘Mindful eten’ komen geven.  Deelname is geheel gratis en opgeven kan tijdens The Green Shift bij de infobalie. Het programma*:

12.00 Mindful eten (20 min)

13.00 Familie yoga (40 min)

14.00 Mindful eten (20 min)

15.00 Yoga voor volwassenen (40min)

16.00 Mindful eten (20 min)

17.00 Yoga voor volwassenen (40min)

*Bij grote belangstelling worden er mogelijk extra workshops toegevoegd.

www.yoga-groningen.nl/

FAMILIE YOGA

Kom samen met je hele familie naar yoga voor de hele familie. Yoga betekent verbinden. Door samen yoga te doen kom je in verbinding met elkaar.
Vanuit de dagelijkse routine kun je op een andere manier contact met elkaar maken, dat kan heel  verrassend zijn!

Yoga is vooral leuk om te doen. De oorsprong van veel yogahoudingen is gebaseerd op de bewegingen van dieren en bevorderen soepelheid en kracht.

Voor wie
Voor alle ouders met kinderen, tantes, ooms buren, broers en zus, iedereen is welkom van 5 t/m 70+  In deze workshop staan jullie samen centraal.

Wat gaan we doen?
Er wordt veelal gewerkt in tweetallen waarbij de yoga oefeningen specifiek gericht zijn op wederzijds waarderen en vertrouwen.
Veel yoga houdingen kun je samen doen en geven een grote uitdaging in aandacht en balans . Bovendien is yoga een leuke en ontspannen manier om met je lichaam bezig te zijn.

Er worden oefeningen gedaan die betrekking hebben op de ademhaling, coördinatie, lichaamshouding, evenwicht en ontspanning.
Ps Je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn.

MINDFUL ETEN

‘Mindful’ lijkt zo langzamerhand een ‘trending topic’. Je hoort het steeds vaker en in relatie tot veel verschillende thema’s.

Maar wat is eigenlijk mindfulness?
Als mensen functioneren wij vaak op de automatische piloot. Wetenschappers denken dat maar een
klein deel van ons gedrag bewust gepland is (5%) en het overgrote deel onbewust en’ automatisch’ is (95%).

Door meer bewustzijn in het nu of van het moment (mindfulness) te ontwikkelen, kun je jezelf beter aansturen,
daardoor wordt het mogelijk andere keuzes te maken en meer te genieten van het leven.

Mindful eten is een element van de mindfulness training, die door de grondlegger van de mindfulness Jon Kabat-Zinn is ontworpen.

Door Mindful te eten, bewust te eten, te proeven, kan ook een bewustere beleving van voedsel ontstaan. Nieuwsgierig geworden?

 

YOGA VOOR VOLWASSENEN

Wil je kennismaken met yoga of heb je al meer ervaring?
Je bent van harte welkom om vrijblijvend mee te doen met de yoga in de Puddingfabriek in de yogastudio op de eerste verdieping.
Tijdens deze workshop oefenen we in hatha yoga. Het woord hatha verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden, ofwel zon (Ha =zon ) inspanning en maan (Tha = maan) ontspanning , mannelijk en vrouwelijk,
materieel en spiritueel, binnen en buiten, hoe verhoud je je met je omgeving, etc. Mijn yogalessen zijn daarom gericht op mindful bewegen, met nieuwsgierigheid te onderzoeken waar een ieders grenzen liggen.
Laat je verrassen wat yoga  voor je kan betekenen. Van harte welkom!
Terug naar top