The End of Meat

Filmvertoning met paneldiscussie — Docu screening with panel discussion

Tickets: https://www.groningerforum.nl/nl/agenda/films/documentaire/the-end-of-meat-the-green-shift

Het panel

Wesley Pechler – Discussieleider /Discussion leader

🇳🇱 Wesley Pechler (26) is al tien jaar actief voor de Partij voor de Dieren, en sinds begin dit jaar gemeenteraadslid in Groningen. Na acht jaar vegetariër te zijn geweest  heeft hij in 2018 de overgang naar veganisme gemaakt. Naast politiek en activisme houdt hij zich bezig met vertalen en copywriting, en in zijn vrije tijd met reizen, racefietsen, en het theater.

🇬🇧 Wesley Pechler (26) is an active member of “Partij voor de Dieren” for already ten years and became a member of the local council of Groningen at the start of this year. After eight years of being a vegetarian he turned vegan in 2018. Besides politics and activism, he spends time translating and copy writing, and he likes to travel, ride a racing bike and visit theater in his leisure time.



Femke Folkerts

🇳🇱 Femke Folkerts (28) is namens GroenLinks raadslid in de gemeente Groningen en zet zich op lokaal niveau in voor een duurzaam Groningen. Daarnaast is ze mede-eigenaar van de vega lunchroom LUST, waar vega(n) variaties op internationale keukens worden geserveerd. Femke houdt van duursporten zoals fietsen, schaatsen en hardlopen en maakt in de zomer graag wildkampeertrektochten in de bergen.

🇬🇧 Femke Folkerts is a member of the local council of Groningen for the party “GroenLinks” and is fighting locally for a more sustainable Groningen. Furthermore she is co-owner of the veggie lunchroom LUST, where veggie/vegan variations on international courses are being served. Femke likes endurance sports like cycling, ice skating and running and loves to go into the mountains for wild camping treks.

Jan ten Cate

🇳🇱 Jan ten Cate is dierethicus en spreekt regelmatig over speciesisme (onderscheid op basis van soort) en waarom veganisme ons maakt tot wie we eigenlijk al zijn. Hij doet regelmatig mee aan protest- en bewustwordingsacties op het gebied van dierenrechten en is actief bij onder andere de Partij voor de Dieren, Animal Rights en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Daarnaast zijn verschillende opiniestukken van hem verschenen in kranten, zoals zijn reactie op de Kallemooi traditie en op de bezetting van de varkensstal in Boxtel.

🇬🇧 Jan ten Cate is animal ethicist and gives talks about speciesism (discrimination based on species) and why veganism makes us to who we actually already are. He regularly participates in protest and awareness campaigns in the field of animal rights and is and active member, among other things, of the Partij voor de Dieren, Animal Rights and the Nederlandse Vereniging voor Veganisme (the Dutch veganism association). Furthermore several of his opinion pieces where published in newspapers, like his response to the Kallemooi tradition and the occupation of a pig farm in Boxtel.

Foto: Jeroen Berkenbosch/RTV Noord

John Hoeks

🇳🇱 John Hoeks is hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar overtuigende communicatie op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Een interessante vraag is daarbij of het goed is om mensen heel aardig en vriendelijk te benaderen, of dat het juist zin heeft om ze stevig met de neus op de feiten te drukken, een beetje zoals Floris van de Berg zeg maar. Iedereen heeft wel een mening over wat het beste werkt, maar wat zegt de wetenschap?

🇬🇧 John Hoeks is professor in communications sciences at the University of Groningen. He is doing research in convincing communication in the field of health and sustainability. An interesting question here is if it works better to approach people very kind and friendly, or if it is better to fiercely force someone to face the facts, a little like, say, Floris van de Berg. Everyone has an opinion about whats the best approach, but what does science say?

Wander Jager

🇳🇱 John Hoeks is hoogleraar communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar overtuigende communicatie op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Een interessante vraag is daarbij of het goed is om mensen heel aardig en vriendelijk te benaderen, of dat het juist zin heeft om ze stevig met de neus op de feiten te drukken, een beetje zoals Floris van de Berg zeg maar. Iedereen heeft wel een mening over wat het beste werkt, maar wat zegt de wetenschap?

🇬🇧 John Hoeks is professor in communications sciences at the University of Groningen. He is doing research in convincing communication in the field of health and sustainability. An interesting question here is if it works better to approach people very kind and friendly, or if it is better to fiercely force someone to face the facts, a little like, say, Floris van de Berg. Everyone has an opinion about whats the best approach, but what does science say?


De documentaire

— English Below —-
Hoewel het bewijs van de negatieve impact van vleesconsumptie op de planeet en de menselijke gezondheid blijft toenemen, houdt de liefdesrelatie van de mensheid met hamburgers en steaks stand. The End of Meat is een baanbrekende documentaire waarin een toekomstbeeld wordt geschetst waarbij vleesconsumptie tot het verleden behoort.

Filmmaker Marc Pierschel gaat in ‘The End of Meat’ op zoek naar de effecten van een post-vleeswereld op het milieu, de dieren en onszelf. Hij ontmoet het internetfenomeen Esther the Wonder Pig, praat met pioniers die de veganistische beweging in Duitsland leiden, bezoekt de eerste volledig vegetarische stad in India, ziet geredde landbouwdieren genieten van hun vrijheid, observeert toekomstige voedingvernieuwers die plantaardige vlees en zuivel maken, oogst “bacon” uit de oceaan en nog veel meer.

Na afloop van de documentaire zal een paneldiscussie plaatsvinden.

Aanvang: 19:00
Taal film: Engels gesproken en ondertiteld
Tickets: https://www.groningerforum.nl/nl/agenda/films/documentaire/the-end-of-meat-the-green-shift

— English —-
Although evidence of meat consumption’s negative impact on the planet and on human health continue stacking up, humanity’s love affair with hamburgers and steaks just doesn’t end. ‘The End of Meat’ is a groundbreaking documentary that sketches a picture of a future where meat consumption belongs to the past.

In The End of Meat, filmmaker Marc Pierschel embarks on a journey to discover what effect a post-meat world would have on the environment, the animals and ourselves. He meets Esther the Wonder Pig, who became an internet phenomenon; talks to pioneers leading the vegan movement in Germany; visits the first fully vegetarian city in India; witnesses rescued farm animals enjoying their newly found freedom; observes the future food innovators making meat and dairy without the animals, even harvesting “bacon” from the ocean and much more.

After the documentary there will be held a panel discussion.

Start: 19:00
Language movie: English spoken and subtitled
Tickets: https://www.groningerforum.nl/nl/agenda/films/documentaire/the-end-of-meat-the-green-shift